Studentikoos

Studentikoziteit laat zich moeilijk definiëren. Binnen de VGSU uit het zich als vrienden voor het leven, ledenvergaderingen tot diep in de nacht en onzinnige moties, het tegen elkaar opnemen tijdens een jaargroepscontest, je niet in laten kaderen en nog zoveel meer. ‘Normaal’ bestaat niet bij studentikoziteit, waardoor het de grenzen binnen de vereniging oprekt. Ongekende inzet door meer dan dertig commissies wordt aangewakkerd door studentikoziteit wat ervoor zorgt dat we iedere week bij elkaar kunnen komen en dat geen enkel jaar hetzelfde is bij de VGSU! Elk jaar komt een lid of commissie wel weer met een ontiegelijk nieuw studentikoos idee, waardoor je nooit helemaal weet wat je het aankomende collegejaar kan verwachten.

De sociëteit (soos)

“De sociëteit is het kloppend hart van de vereniging! Hééé!!!*” *schreeuwen de leden luidkeels*. Elke donderdagavond na een activiteit is het ook tijd om naar onze prachtige sociëteit te gaan, de werfkelder. In deze prachtige, maar ook beetje gure en muffend ruikende werfkelder, vertoeven wij ons tot zonsopgang. Soos is elke donderdagavond anders. Heb je zin in een diepzinnig gesprek met een drankje of wil je lekker dansen op de dansvloer? Het kan allemaal! Het Sociëteitsbestuur (SB) die verantwoordelijk is voor onze soos, organiseert ook elk jaar weer nieuwe activiteiten, zoals een stacktoernooi of bierestafette. We betalen op onze soos met ‘sooskaarten’. Dit zijn ook hele leuke kaarten om weddenschappen mee te doen, zoals twintig keer opdrukken of heen en weer zwemmen in de gracht. Elke soosavond is dus anders, van een rustig avondje praten over je vakantie tot een stacktoernooi waar iedereen veel te fanatiek is. Kortom, dé sociëteit is het kloppend hart van de vereniging!

Het liftweekend

Ieder jaar in juni wordt er een liftwedstrijd georganiseerd. Pas om twaalf uur ‘s nachts, nog voordat de eerste ochtendgloren de start van de liftwedstrijd inluiden, horen de leden wat de bestemming gaat worden. De volgende ochtend gaat iedereen gewapend met een backpack en kartonnetjes het avontuur aan met het doel om zo snel mogelijk op de plaats van bestemming aan te komen met zoveel mogelijk legendarische verhalen. Zoiets kan alleen dankzij de studentikoziteit! Eenmaal aangekomen op de locatie vormen de tenten een bruisend middelpunt en wordt de stad verkend op een manier die aan studentikoziteit onderschreven kan worden: terrasje pakken, gezellig eten en op zoek naar culturele bezienswaardigheden. Kortom, verkennen zonder plan, want een student laat zich niet vertellen wat hij of zij moet doen, net zoals de studentikoziteit!

Studentikoziteit is overal!

Gelukkig hoeven we niet steeds naar het buitenland te gaan om studentikoziteit uit te dragen. In ons stadsie, Utrecht, hebben we genoeg activiteiten die ons eraan herinneren dat we door onze studentikoziteit als studenten een bijzondere plek innemen in de maatschappij. Dat gevoel geeft ons namelijk de vrijheid om te doen en laten wat we willen! Borrelen tot diep in de nacht, brallen tijdens cantus, jas/das gekleed gaan, een eigen voetbalteam oprichten en artikelen schrijven voor ons verenigingsblad. Dit is namelijk de tijd in je leven om gewoon gek te doen, feest te vieren, jezelf te ontwikkelen en vrienden voor het leven te maken!