Praise & Prayer

Bij de VGSU staat ‘christen zijn’ centraal. Dat is op verschillende momenten te merken, maar zeker tijdens de Praise & Prayers. De Bijbelstudiecommissie zorgt ervoor dat deze minimaal drie keer per jaar georganiseerd worden. Hun rol is met name achter de schermen, aangezien voor de schermen een VGSU band staat! Uit de grote groep muzikale mensen die de VGSU rijk is, wordt iedere Praise & Prayer een band samengesteld. Deze band begeleidt de vereniging tijdens het zingen, want dat is, zoals de naam ‘Praise & Prayer al doet vermoeden, wat we doen tijdens zo’n avond.

Niet alleen zingen we tijdens deze avonden, ook wordt er samen gebeden en een stukje gelezen uit de Bijbel. Als student ben je altijd met van alles druk en bezig, maar door alle elementen van de Praise & Prayer worden we als student en als vereniging weer even stilgezet bij het feit dat we afhankelijk zijn van God en dat we Hem daar ook voor mogen prijzen.

De Praise & Prayer is niet de enige activiteit waarbij we stilstaan bij God. Dit doen we ook tijdens bijbelstudies, het Bezinningsweekend en natuurlijk in het contact met elkaar in de sociëteit.