Vrijwilligersactiviteit

Het was weer tijd voor de tweede vrijwilligersactiviteit van het jaar. Deze keer had de commissie, de Assicie, Franciscus van, voor twee opties gezorgd: voetballen met vluchtelingen of kaartjes schrijven aan ouderen die in woongroep wonen. Met de voetballers verzamelden we voor het AZC, waarna we met de vluchtelingen op de bagagedrager vertrokken naar de gymzaal. Nadat we ons wat ongemakkelijk aan elkaar hadden voorgesteld, praatten we al snel over voetbal. Iedereen had wel een andere favoriete club, dus de rivaliteit was er al voor de wedstrijd begon.

Tijdens de warming-up kregen we al in de gaten dat het niveau hoog was. Gelukkig speelden we veel korte wedstrijdjes met verschillende teams, waardoor iedereen wel een paar keer won. Voetbal waar Cruijff zijn vingers bij zou aflikken werd afgewisseld met fouten die bij de amateurs thuishoren. Hoewel ze af en toe uit elkaar werden gespeeld, was het voor het VGSU-team, de Sidekicks, een mooie training voor hun wekelijkse competitie.

Bij de andere activiteit ging het er een stuk rustiger aan toe. Onder het genot van een hapje en een drankje werden er kaartjes geschreven. Deze mensen krijgen normaal niet veel kaartjes. We hopen daarom dat ze blij zijn met onze kaartjes. Als er hier enige competitie was, dan was het om de vraag wie de langste verhaaltjes schreef. De kaartjesschrijvers kwamen daarom wat minder uitgeput aan op soos dan de voetballers. Hier konden we onder het genot van een biertje verhalen uitwisselen en nog een mooie avond hebben. – Alwin