VGSU Premier League of Darts – geen winnaar

21 mei j.l. ving het eerste online darttoernooi der VGSU aan. Verschillende leden hadden een plekje bemachtigd in de poule waarin gedart werd voor de titel. Door de prachtige weersomstandigheden begon het toernooi wat later en konden de sportievelingen nog even genieten van het weer. Na wat technische mankementen werd een half uur na aanvang de eerst pijl voor de bull geworpen. Zoals bij darters gewoon is presenteerde ze zich met een opkomstnummer en hun bijnaam. Bij het zien van hun idolen werden de toeschouwers razend enthousiast. Met supportersliederen als “There is only one James Woude” en “Gurtney Army, Gurtney Army” was het een dolle bedoening op de kasten waar meegedaan en -geleefd werd.

Het niveau was verschrikkelijk hoog en de darters presteerde het om hoge scores en mooie finishes te gooien. Zo mocht James Woude een 71-finish (T13,D16) op zijn conto schrijven, waarna Keeltie zijn verbazing hardop uitsprak over deze uitmuntende prestatie. Ondertussen gooide The Dove in een andere partij een bijzondere 54-finish middels een afgezwaaide D14 en een heerlijk ingeprikte D13. Een ander unicum mocht Timo op zijn naam schrijven, hij gooide de eerste Robin Hood in het nog spiksplinternieuwe toernooi van de VGSU. (Voor de leken onder ons: een Robin Hood gooi je als een tweede pijl precies in de bovenkant van een andere pijl land. Voor de tweede pijl krijg je geen punten, de punt van de pijl raakt tenslotte niet het bord. Maar het vergt wel een enorme precisie om dit te presteren.) Bierma liet tenslotte over ijzeren zenuwen te beschikken door een dubbel 2 koelbloedig af te maken op het moment dat het moest en het bracht hem de zege in die partij.

Verschillende dartspartijen volgde en Keeltie bleek al snel de te kloppen man. Helaas kon het toernooi door onvoorziene omstandigheden niet afgemaakt worden. En zal er in de eerste (online) editie van de VGSU Premier League of Darts nog geen winnaar zijn. Op het moment van het stilleggen van de competitie ging Keeltie dan ook aan de leiding. De wedstrijdleiding en tevens deelnemer Veluwnaar sprak desondanks van een geslaagd toernooi. Daarnaast sprak hij de hoop uit dat dit toernooi een duwtje in de rug geeft van talentvolle jonge darters. Wellicht kunnen zij in de toekomst ook de stap maken naar de VGSU Premier League of Darts. – Hendrik