VGSU en Ultrajectum gaan samen!

Afgelopen donderdag heeft de VGSU op haar ledenvergadering met een overweldigende meerderheid besloten om per direct samen te gaan met GHBOV Ultrajectum, ons hbo-broertje in Utrecht. Hiermee werd een maandenlang traject afgerond, wat het vorige bestuur al in gang had gezet. We zijn blij dat we nu onze krachten bundelen en zien samen een mooie toekomst tegemoet! Studenten aan de universiteit én de hogeschool kunnen zo bij ons genieten van de mooiste tijd van hun leven! Er is naar diverse media ook een persbericht gestuurd, dit is hieronder te lezen.

 

PERSBERICHT

Christelijke studentenverenigingen VGSU en Ultrajectum gaan samen

Utrecht, 8 maart 2019

De Vereniging van Gereformeerde Studenten te Utrecht (VGSU) is samengegaan met de gereformeerde hbo-vereniging Ultrajectum.

Beide christelijke verenigingen hebben ermee ingestemd om per 8 maart door te gaan als één vereniging. Deze draagt de naam van de VGSU, waaraan de ondertitel ‘Ultrajectum’ wordt toegevoegd. De verenigingen delen al geruime tijd dezelfde sociëteit aan de Oudegracht en vinden allebei hun oorsprong in de gereformeerde traditie. Mark Joosse, praeses van de VGSU licht toe: “Na maandenlange gesprekken zijn we ervan overtuigd dat het goed is om onze krachten te bundelen. Onze leden zijn enthousiast en kijken uit naar een gezamenlijke toekomst.”

De Utrechtse studentenverenigingen lijken erg op elkaar. Al tientallen jaren vinden er bij hen wekelijks activiteiten plaats voor christelijke studenten. Zo worden er lezingen georganiseerd, zijn er bijbelstudies en wordt er vrijwilligerswerk gedaan. Ze genieten bovendien van hun studententijd met vele borrels en feesten.

De fusie betekent dat vanaf het collegejaar 2019/2020 ook studenten lid kunnen worden bij de VGSU die studeren aan een officieel erkende hogeschool.