Studiegroep – Binnenste buiten

Leren doen we ons leven lang. Dus waarom zouden we niet wat meer leren over onderwerpen waar we minder mee bezig zijn? Een studiegroep is iets wat binnen de VGSU erg gewaardeerd wordt. Verschillende onderwerpen worden voorbereid door leden en worden besproken op een of twee avonden. Toen ik een tijd geleden de lijst van onderwerpen zag waaruit ik kon kiezen, zag ik een hele hoop interessante onderwerpen staan, zoals fotografie, de Bijbel en procederen. Zelf leek de studiegroep over de ontwikkeling van kinderen mij wel wat.

We begonnen beide avonden met een gezamenlijke maaltijd. Daarna gingen we op het onderwerp in. Op avond één hadden twee leden een presentatie voorbereid over de theorie van de ontwikkeling van kinderen. Het ging bijvoorbeeld over hoe kinderen tijdens hun jeugd zich kunnen hechten en over hoe de omgeving invloed heeft op de ontwikkeling van een kind. Hierdoor kwamen ook weer discussies en vervolgvragen op. We sloten de avond af met filmpjes waarin de theorie werd omgezet in de praktijk. Het was razend interessant. Op de tweede avond konden we kiezen tussen programma’s of een film kijken die aansloot op het onderwerp. We besloten om een TV-programma te kijken over de omgang van vierjarige kinderen met elkaar. Het was erg leuk om de theorie van avond één ook toe te kunnen passen hierop.

Kortom, het waren goede, interessante avonden. Ook al zijn dit misschien onderwerpen waarmee we dagelijks weinig bezig zijn, het kan toch verrassend leuk zijn om er wat over te weten. – Joëlle