Sportactiviteit

Donderdag was het tijd voor de sportactiviteit! Voor de meeste leden is dit een avond waar al lang naartoe wordt geleefd. Voor sommigen is dit een van de weinige keren in het jaar dat er daadwerkelijk wordt gesport, en daarom waren er ook nerveuze blikken te zien. Gaan de knietjes en spieren deze avond wel overleven? Gelukkig is dat allemaal goed gegaan, al deed amice Zomer flink zijn best om hier wat aan te veranderen.

Dit is het moment om aan de vereniging te laten zien wat je allemaal in huis hebt. Dit jaar kon er gekozen worden uit drie sporten: voetbal, volleybal en unihockey. Voor ieder wat wils dus. Voordat er fanatiek kon worden gesport, moest er eerst een flink obstakel overwonnen worden. De zaal lag namelijk in de Meern. Om daar te komen moesten de meesten een stuk afleggen wat vergelijkbaar was met een Tour de Frans etappe. Jongens wat was dat ver. Nou moet ik daarbij ook vermelden dat er ook een grote groep was die ervoor koos om de krachten te sparen. Zij gingen namelijk met bus.

Na deze barre tocht konden we dan eindelijk gaan beginnen. Bij het unihockey werd er opvallend fanatiek gespeeld. Het is een klein wonder te noemen dat alle sticks het hebben overleefd. Wel was het heel leuk om te zien dat er zo fanatiek werd gespeeld dat zelfs meneer de praeses het zweet op zijn voorhoofd had staan. Bij de volleyballers werd als vanouds genoten. Er is altijd een harde kern die met het oog op het PVT ervoor kiest om eens flink te oefenen. Zij waren echter vaak niet te horen, want helemaal aan de andere kant van de zaal stonden een aantal voetballende mannen keihard te schreeuwen bij elke mooie actie die werd gemaakt. Veel vaardigheid is er niet aanwezig, maar dat wordt goedgemaakt met flink wat inzet. Amice Vogelaar was zelfs zo fanatiek dat hij zijn eigen teamgenoot onderuithaalde in een poging een bal te onderscheppen..

De sportactiviteit werd afgesloten met een paar gigantische potjes trefbal. Beide teams hadden een mat die ze omhoog moesten houden. Dat klinkt heel simpel, maar als je met nog maar vier mensen over bent valt dat extreem tegen. Na dit spel werd nog één keer de kou getrotseerd om weer terug te keren naar onze warme soos om nog lang na te borrelen.