Sine Regno

Sine Regno Bestuur Pranger

 

Terwijl Bestuur Steendam het ruime sop koos en er een weekje tussenuit ging richting het Spaanse Malaga mocht Bestuur Pranger een week lang het roer der VGSU overnemen. We waren al lange tijd van plan om de Turbo weer eens flink aan te slingeren en zo geschiedde. Zoals vaker gebeurde wanneer wij een creatieve activiteit moesten organiseren, is wederom ieder onmogelijk plan voorbijgekomen waarna we eindigden bij een week vullend programma waar de leden nog enigszins levensvatbaar uit zouden moeten komen.

 

Maandag

Op maandag trapten we de week af met een pubquiz in het immer gezellige café Otje. Meneer de ab-actis o.t. had goed zijn best gedaan en faciliteerde acht rondes waarin de leden bevraagd werden over allerhande onderwerpen. Zelf studeert hij topografie, maar omwille van de vervelende grapjes had hij toch maar besloten dat onderdeel uit de pubquiz te schrappen. Nu gebeurt het toch, helaas. Na de pubquiz stroomde Otje vol met de diergeneeskunde vereniging uit Amsterdam die een kroegentocht deden in Utrecht met het thema Carnaval. Op veel manieren was dit een bijzondere gewaarwording, zeker toen drie dames in ballerina tutu’s zich om meneer de fiscus en vice-praeses o.t. verzamelden en begonnen te giebelen. De twee amici waren zich uiteraard van geen kwaad bewust en namen nog maar eens een nonchalante pose aan.

 

Dinsdag

Dinsdagavond was het allereerst tijd voor bijbelstudie.Nadat de leden zich weer eens goed verdiept hadden in verschillende passages uit Het Boek, vond de borrel plaats tijdens de Sisha Lounge op Kast Mahal. De woonkamer was omgetoverd tot een oosters gebeuren waarbij iedereen op kussens in kleermakerszit de bijbelstudie nog eens kon overdenken onder het genot van een sisha. De opkomst was mooi en de borrel duurde, tot ongenoegen van de vierde, werkende en tolerante huisgenoot, tot diep in de nacht.

 

Woensdag

Toen iedereen genoeg tijd had gehad om weer bij te komen konden de leden hun energie kwijt bij Gamestate. De arcadehal in Utrecht waar we het een uur onbeperkt tegen elkaar op konden nemen met air hockey, clowntjes gooien, zombies schieten en meer zulks. Nadat iedereen klaar was met elkaar uitdagen en de nodige overwinnen en verliezen te verduren had gekregen begaven we ons naar de Oude Gracht waar we de avond overging in een extra borrel ter sociëteit. Tijdens de Olympische Bierspelen werd de grand finale gespeeld. De strijd was hard, duurde (met name bij ondergetekende tijdens bier-pong) lang en bracht euforie en frustratie met zich mee. Laat op de avond kwamen meneer de ab-actis en mevrouw de assessor o.t. terug uit Amsterdam waar ze de vereniging op de constitutieborrel van het Dagelijks Bestuur hadden vertegenwoordigd. Het bleek een succesvolle avond waarin ze zichzelf van een souvenirtje hebben voorzien en het gastenboek buit hadden gemaakt.

 

Donderdag

Een dag later brak de vaste verenigingsavond aan. Eerst kon iedereen een goede bodem leggen met friet van de vaste snackbar Ten Beste ter sociëteit. Daarna werden de leden ingedeeld in groepjes en namen ze het ruime sop over de verlichte grachten van Utrecht. Oplettendheid was geboden want tijdens ieder spel die gespeeld moet worden op de werf speelde in ieder team een lid een ander spel waarbij het doel was om het spel te saboteren en zoveel mogelijk sooskaarten binnen te slepen. Deze werden ’s avond ingeruild voor biertjes op de sociëteit waar het feest was onder het thema ‘De ark van Noach – Na ons de zondvloed’. Nog een laatste donderdag als bestuur in een soos die met een goede laag hooi was omgetoverd tot ark. De leden kwamen netjes twee-aan-twee binnen en het liep vol met verschillende dierenkoppels. Hooigevechten waren onvermijdelijk en over hooikoorts was vooraf niet nagedacht. Gelukkig mocht het de pret niet drukken en gingen de leden met hooi in het haar en kleren laat in de nacht richting huis.

 

Vrijdag

De laatste dag van de Sine Regno begaven meneer de vice-praeses en mevrouw de assessor richting de Dies Natalis van onze broedervereniging Ultrajectum. Het eten was goed en het feestje nog beter. Ondertussen werd er een uitbraksessie georganiseerd in zwembad de Kwakel te Overvecht. In de kruidenbaden konden de leden een beetje bijkomen en uitrusten van alle activiteiten van de week.

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag

Zaterdag wachtte ons als bestuur nog een laatste taak. Het welkomst cadeautje voor Bestuur Steendam voor als ze terug zouden keren in ons Stadsie na de zonovergoten week in het Spaanse Malaga, uiteraard in lijn van ons jaarthema ‘Turbo’. Onderstaande foto’s spreken voor zich. Wij hebben er in ieder geval van genoten en denken met veel plezier terug aan ons laatste weekje bestuur.