PVT 2023

Na maandenlang trainen (grapje, tuurlijk niet) gingen wij met twee teams – 1 dames- en 1 herenteam – richting Assen voor het meest magistrale volleybaltoernooi van Nederland, het PVT. Beide teams gingen vol goede moed maar zonder hoge verwachtingen naar Assen om een hoop gezelligheid en amicaliteit mee te maken. 

Op woensdag kwam iedereen na wat gedoe met het openbaar vervoer aan in de Kandelaarkerk voor de opening van het PVT. Vervolgens ging het volleybal beginnen. De mannen beleefden een goeie eerste dag, de vrouwen hadden last van blessures en konden het aanwezige talent minder waarmaken. Na de beginpoule speelden de mannen voor het eerst in zijn geschiedenis de winnaarspoule, dus daar was al historie geschreven. De vrouwen moesten het doen met de gezelligere, maar minder competitieve middenpoule. 

In de middenpoule speelden de vrouwenpoule leuke wedstrijden, maar kon dat niet resulteren in setwinsten. De mannen konden daarentegen goed concurreren met de tegenstanders en kon na overwinningen op Guido, NSG en NSZ spelen in de halve finale! Daar was dus een medaille gewonnen. Fantastisch! Uiteindelijk stranden ze daar en pakten de bronzen plak. De dames eindigde 13e. Daarnaast hebben we enorm genoten van de amicaliteit en het PVT-feest op de donderdag. We hebben nu al zin in volgend jaar, alleen al om te proberen te winnen van Absens Carens 😉

Door Thijmen