Party en Cultuur: Een digitaal spel waar uw brein, kracht en creativiteit getest wordt.

Afgelopen donderdag, 14 mei, heeft de cultuurcommissie voor de VGSU een cultuuravond georganiseerd.

De commissie heeft nagedacht hoe we cultuur konden overbrengen via een digitaal platform. Uiteindelijk werd er voor gekozen het vorm te geven in een spel gebaseerd op Party en Co. In het spel Party en Co komen verschillende categorieƫn aanbod.

Via een link konden we een digitale kamer in waar het allemaal plaats vond.  De eerste vragen gingen over schilders zoals Van Gogh en Jan Steen. De vragen gingen over het leven van schilders, ook werden er schilderijen getoond en moest men raden van welke schilder het was. Bij de vragen had ik de taak om een uitleg te geven om zo de culturele kennis onder de leden te vergroten.

De categorie schilders werd gevolgd door de categorie Goden. Vragen over Zeus en de Egyptische zonnegod kwamen aan bod. Amica Potters wist uitermate veel over dit onderwerp en als lid van de cultuurcommissie heeft zij deze vragen vormgegeven en toegelicht.

Daarna werden er filmfragmenten bekeken, het liep van de meest gewaardeerde films tot de slechtste films die er bestaan. Dit was een leuke manier om te laten zien hoe films op verschillende manieren worden gewaardeerd. Vragen over James Bond waren zeker niet te missen, zelfs de Nederlandse film genre kwam aanbod. Dit deel leidde amice Kraaieveld die zich had verdiept in de filmindustrie.

We sloten af met online Pictionary. In twee groepen verdeeld gingen we online tekenen. Om de beurt kreeg een amica of amice van het programma een woord dat zij vervolgens moesten tekenen, de woorden gingen over de VGSU. Er is hier erg veel gelachen, want niet iedereen kon zo goed tekenen daarnaast had amice Medendorp moeilijke woorden bedacht en of hij alles goed had gespeld kunt u zich ook nog afvragen.

Al met al was het een geslaagde avond. Online cultuur overbrengen is mogelijk. De leden hebben genoten! – Evelien