Open avond

 

Afgelopen donderdag 22 maart was het alweer tijd voor de 2e open avond van de VGSU. Op deze avond kan iedereen die geïnteresseerd is in de VGSU een keertje kennis maken met de vereniging, de activiteiten en de leden. En ook deze keer was het weer een waar feestje. Het bestuur had niet stilgezeten en een geweldige activiteit op poten gezet met als thema: ‘Around the world in 030 days.’ Dit natuurlijk in verwijzing naar het welbekende boek van Jules Verne.

 

De avond werd heerlijk geopend met een heuse Duitse ‘Biergarten’, waar genoten kon worden van een heerlijk vleesje en een lekker pilsje onder het genot van goede gesprekken met kennismakers en leden. Er werd zelfs een gouden spatel uitgereikt aan de eerstejaars die het beste had gebarbecued, dat de kwaliteit van het vlees naar een nog hoger punt deed stijgen. Hierna opende de praeses de activiteit door een passage uit de roman van Jules Verne voor te lezen. Meteen waande iedereen zich in de 19e eeuw en werden wij aangespoord om deze reis niet in 80, maar in 030 dagen af te leggen. Vol goede moed ging elk van de 6 groepjes op pad. 

 

Deze weg liep langs het koninkrijk der Nederlanden waar vol vuur werd gebingood en gedart om te bepalen wie hier punten zou opeisen en zich als de beste Nederlander mocht kronen. Daarna naar het zonnige Spanje waar, onder het genot van een heerlijke Sangria, iedereens ware Picasso naar buiten kwam. Ook was de Verenigde Staten van Amerika langsgekomen, waar in men in een hardrockcafé overspoeld werd door muziek. 

Aan het eind kon er maar één team de beste zijn, namelijk Team Florisant, die met hun geweldige kennis, strijdkracht, kunstzinnigheid en durf elk ander team aan de kant blies. Hiermee wonnen zij de prijs der prijzen. Een reuzebak Skittles met wel 29 Skittles zakjes erin. Na dit euforische moment ging iedereen naar HET hoogtepunt van de reis rond de wereld: De sociëteit. Waar heerlijk gepilst, gepraat en gedanst werd tot in de vroege uurtjes.