Open Avond

Het jaar 2020 is tot nu toe nogal anders dan wel van een jaar gewend zijn. Geen borrels, geen feesten, geen dans. Het studentenleven is niet wat het al vele jaren was. Het is dan ook erg moeilijk om een open avond te organiseren waarin aankomende studenten kennis kunnen nemen van ‘het ware leven’. Toch heeft het bestuur er afgelopen donderdag een waar spektakel van gemaakt.

Mijn avond begon met een overheerlijke vegetarische maaltijd bij drie andere VSGU-leden. Uiteraard met de gepast afstand. Na de maaltijd werden de laptops tevoorschijn getoverd en sloten we ons aan bij een zoom-call waarin we het bestuur uitlegde wat de bedoeling was van de avond. Onze vereniging is niet de grootste, maar alle leden die we hebben zijn wel erg actief. De zoom-call zat daarom ook aardig vol, wat natuurlijk gepaard ging met de nodige chaos. Tussen al de ruis door heb ik begrepen dat we ingedeeld zouden worden in groepjes om vervolgens tegen elkaar te strijden in verschillende spelletjes.

Elk team bestond uit ongeveer 8 mensen. Per ronde speelde je een ander spel tegen een ander team. Wij begonnen met liplezen. Een iemand zette zijn camera aan en probeerde zo goed mogelijk een woord te vormen met zijn lippen. Dit was zowaar een onmogelijk opdracht en resulteerde in veel lachende teamgenoten. Tussen de spellen door was er de mogelijkheid om een praatje te maken met kennismakers. Na 1,5 uur was elk spel gespeeld en werd het tijd om de score op te maken. Terug in de zoom call veranderde veel mensen hun zoom achtergrond in legendarische VGSU foto’s. Dit bracht natuurlijk veel emoties teweeg die de sfeer alleen maar ten goede kwamen. Helaas had ons team niet gewonnen, we kwamen zelfs niet eens voor in de top 3. Toch gaat het er mij niet zozeer om of ik win of verlies, of welke spelletjes er gespeeld worden. Het gaat mij erom met welke mensen je speelt. En ik had mij geen leukere mensen voor kunnen stellen dan de VGSU-leden. Deze open avond was zeker een lichtpuntje in 2020 dat ik voor geen goud had willen missen. – Jan-Luuk