Midwinterweekend 2018

Op 2 februari brachten de valleilijn en een paar auto’s de VGSU naar het mooie Lunteren, om precies te zijn de Wildwal. Iedereen maakte netjes zijn bedje op in de ijskoude slaapzalen om vervolgens te beginnen met de eerste spelletjes van het weekend. Regenwormen, klaverjassen, schaken, Codenames, en nog veel meer spellen werden het hele weekend door gespeeld. Op vrijdag avond¬† mochten we genieten van een heerlijke maaltijd klaargemaakt door de Okzol mannen. Onder toezicht van de tafel praeses werden nog wat mensen geroast en werd er citroengras gegeten en toen mochten de mensen die op het corvee rooster stonden in de keuken de kurkuma van de grond schrapen.
Later de avond vond de legendarische pubquiz plaats. Niet alleen vragen werden beantwoord maar we hebben ook spaghetti torens gebouwd en Axie leden opgetild. Het was een mooie avond en mooie prijzen zijn verdeeld.
De volgende ochtend vertrokken een paar waaghalzen op mountainbikes om door het bos te crossen. Toen ze terug kwamen zagen ze eruit alsof ze door de modder hadden gerold dus het was vast leuk geweest. Overdag werd er nog wat gewandeld en wederom veel spelletjes gespeeld en toen mochten we alweer aanschuiven voor de maaltijd waar het bestuur de hele middag voor had gezwoegd. Het smaakte iedereen zeer goed en onder het genot van een sportles van een paar gespierde amici vulde iedereen zijn buikje.
Daarna werd het heel spannend, want het bestuur moest cabaret opvoeren en de sjaars hun jaargroepstrui presenteren. Om twaalf uur was er ook nog eens een amice jarig dus was het feest helemaal compleet. De versierde cakejes zijn alleen wel op mysterieuze wijze verdwenen, maar dat mocht de pret niet drukken.
Dat ook zaterdagavond een gezellige avond was, was goed te zien aan de kleine oogjes en bleke gezichtjes op zondagochtend. Een groep ging naar de kerk en andere kwamen in de middag hun bed pas uit. Bij de sing-in klonk iedereen nog best goed, maar na de heerlijk bereide burrito’s was iedereen toch wel blij om naar huis te kunnen. Maar wel met een voldaan gevoel, want het was weer een goede tijd samen.