Live It! 2019

Afgelopen Hemelvaartsweekend mocht ik met een 14-tal VGSU’ers naar de Live It! afreizen in Zelhem (Voor de randstedelingen, in een uithoek van Gelderland, vlakbij Doetinchem). De Live It! is een christelijke conferentie georganiseerd door IFES Nederland tijdens het Hemelsvaartweekend. In dit weekend zijn er verschillende Praise en Prayers, daarnaast zijn er verschillende lezingen en wordt er des avonds een beetje geborreld. Dit beetje is vooral omdat het programma elke dag op een ongezond vroeg tijdstip weer begint. Daarnaast reflecteer je in groepjes met andere studenten uit andere steden en/of studentenverenigingen over de lezingen. Tot slot is er genoeg vrije tijd om even bij te slapen, je terug te trekken in een (Bijbel)boek of juist te sporten met elkaar.

Live it! 2019 ging dit jaar onder het thema “STOP! Discover the mystery”. Dit mysterie hebben wij met behulp van een aantal sprekers proberen te ontrafelen gericht op het Bijbelboek Efeze. Gedurende de lezingen werd meer en meer duidelijk hoe veel er nog steeds van toepassing is. Hoe weinig er verandert is sinds Paulus de brief aan de gemeente schreef. Sta er eens bij stil, lees het Bijbelboek en kijk dan eens om je heen hoeveel je nog kunt veranderen in je eigen leven.

Hoewel ik er voor de 3e keer bij was op de Live It! heeft het wederom een geweldige impact op mij gemaakt. Ook omdat er een aantal buitenlandse christelijke studenten bij waren besefte ik des te meer hoe bijzonder het is dat we 4 dagen bij elkaar kunnen komen. 4 dagen met 370 christenen de Heer groot maken en niet angstig achterom hoeven kijken. Ik hoef niet achteruit te kijken maar mag vooruit kijken in hoop, hoop op de wederkomst en anders op nog een Live It! – Hendrik