Liftweekend

Afgelopen weekend zijn we met de vereniging op liftweekend gegaan. Het begon allemaal op donderdagavond om middernacht… Op dat moment zou de locatie van het liftweekend namelijk bekend gemaakt worden! We stonden in een kroeg met de hele vereniging, en iedereen wachtte in spanning af waar we dit jaar naar toe zouden gaan… Het werd Tournai! Een prachtig stadje in het zuiden van België, vlak boven de grens met Frankrijk.
Na een goede borrel stonden de eerste koppels al om half acht aan de snelweg, bepakt en bezakt met grote tassen en natuurlijk een kartonnen bordje om te beschrijven met een zwarte marker. Voor sommige duo’s ging het er makkelijk aan toe. Zo was het snelste koppel er in minder dan 5 uur, die hadden overal zo een lift. Helaas liep het niet altijd zo soepel, zo hebben er 2 VGSU’ers bij een ware (ex)drugscrimineel in de auto gezeten, en heeft een ander duo wel 12 verschillende lifts gehad tot ze laat in de avond aankwamen.
De volgende dag kwam de zon al vroeg op, en trok men het centrum van Tournai in. Er waren veel kerken te bezoeken, winkels leeg te shoppen en terrasjes om lekker in de zon te zitten. In de avond was het tijd om uit te gaan, dat kon volop in het centrum! De volgende ochtend was er uitgebreid de mogelijkheid lekker wakker te worden in de zon (of door de zon, want alle tenten waren behoorlijk heet zo om 10 uur ‘s ochtends!) Er werd gewaterfietst op het meertje vlak naast de camping en er werd geluncht in Tournai. Het was een behoorlijk warme dag, dus toen het zwembad aan het eind van de dag dicht ging zijn er een aantal VGSU’ers ter verkoeling maar in de fontein gaan zwemmen! De volgende ochtend moesten we al weer vroeg de camping af, dus vertrokken alle liftkoppels weer richting ons prachtige Utrecht. Uiteindelijk is iedereen weer veilig thuisgekomen, liftend of toch stiekem met het OV ;-). Het was een geslaagd liftweekend!!

door Lieske