Lezing door Paul ‘t Hart

Afgelopen donderdag, 16 april, heeft er voor het eerst in de geschiedenis van de VGSU een online lezing plaatsgevonden.Een paar minuten voor 20:00 kregen we de Zoom link binnen waarna iedereen de zoom-meeting binnendruppelde. Ik zette snel mijn microfoon uit en keek nog even op het scherm of ik wel goed in beeld was.

De lezing werd gegeven door Paul ‘t Hart en ging over crisismanagement, in het bijzonder over de coronacrisis. In het eerste deel werd ons uitgelegd dat er drie fases zijn bij crises en wat deze fases inhouden. Tussen de twee delen door was er ruimte voor vragen waar veel gebruik van werd gemaakt. Het tweede deel ging over beleidsvoering in tijden van crisis, ook hierna was er tijd voor vragen.

Zelf heb ik met volle aandacht geluisterd en (opnieuw) besef gekregen wat voor een impact de coronacrisis heeft en vooral zal hebben. Voorspellingen doen is lastig en gevaarlijk maar dat de wereld er anders uitziet als het ergste achter de rug is ben ik van overtuigd.

Nadat de lector was bedankt en een virtueel applaus had ontvangen kon er, hoewel online maar toch, gezellig geborreld worden. – David