Het Het Weekend 2016

Nu dacht ik dat ik klaar was met de weekendencie, maar nee! Aan mij de eer om een verslag te schrijven over afgelopen ‘hethetweekend’. En het was me een weekendje wel. Nadat iedereen bekomen was van de schrik, omdat ze erachter kwamen dat ze met daadwerkelijk iedereen van zijn of haar geslacht een slaapvertrek deelde, en nadat iedereen zijn of haar bedje had opgemaakt en een drankje had gehad konden we aan tafel. De iristov-mannen en co hadden heerlijke broodjes shoarma deluxe bereid, waar iedereen van had genoten.

Na het eten kon er flink corvee worden gedraaid en bijgepraat worden om vervolgens te beginnen met de vergadering. Deze was uiteindelijk helemaal niet zo heel lang omdat meneer de toen-ab-actis snel las. Helaas vonden twee jongemannen de vergadering zo leuk dat ze met hun creatieve hoofd er zomaar een extra uur aan hadden weten te verven. Desondanks was de vergadering tegen het eind van de ochtend (of was het het begin van de middag? Ik weet het niet meer..) afgelopen en kon iedereen lekker gaan slapen.

Zaterdag werd er geslapen, gechilld, gevolleybald, gevoetbald, en kwamen de oude-lullen op bezoek. De BBQ was wederom een groot succes dankzij de fantastische braad-skills van de sjaars. Later die avond was het tijd voor het kampvuur. Eerst kregen alle sjaars een vader of moeder naar keuze en kon iedereen gezellig gaan doen met zijn of haar nieuwe familie. Toen gebeurde er iets heel geks. Zomaar, spontaan, zonder dat het op het programma stond, begonnen iedereen lieder aan te heffen. Dit ging best een tijdje door. Vervolgens hadden de mannen wel genoeg van het hoge schelle gezang van de vrouwen en werden de vrouwen naar binnen gejaagd. Volgens mij vonden ze dit best prima, want ze hadden de locatie omgebouwd tot een disco en hadden een goeie tijd met elkaar (denk ik, ik was er niet bij). De mannen bleven lekker chillen bij het kampvuur om daar relevante gesprekken te voeren met elkaar. Gelukkig hadden we als weekendencie de sleutel van de locatie waardoor we tussendoor even bier konden pakken binnen zodat we onze gesprekken niet vroegtijdig hoefden af te kappen vanwege gebrek aan bier.

Uiteindelijk gingen de mannen ook maar naar binnen en is er de hele avond heerlijk geborreld. Overigens zag ik wel enkele amici nog bij het kampvuur zitten de halve nacht. Af en toe kwamen ze naar binnen om iets te pakken en daarna liepen ze weer naar buiten toe. Wat gek was, was dat ik de spullen die ze mee naar buiten hebben genomen nooit terug heb kunnen vinden.

Toen we terugkwamen van de kerk kwam de rest van de vereniging ook uit bed gerold. Ik zag een leuk verband bij deze mensen. Hoe later ze uit bed kwamen, hoe kleiner hun oogjes waren. De rest van de dag zijn er nog wat potjes klaverjas en volleybal gespeeld en daarna konden we voor de laatste keer met zijn allen aan tafel. Over de maaltijd heb ik weinig te melden, hoewel ik amice Buitendijk sr. er wel erg stijlvol uit vond zien. Voor de gelegenheid had hij tien petten op zijn hoofd gezet. Best nice.

Na de maaltijd was het grote corvee. Dat verliep zo bizar soepel dat meneer de wieger er helemaal van in de war raakte. In plaats van mensen aan te sturen zag ik hem opeens het weiland in rennen met een zak appels terwijl hij schreeuwde: “Paardjes! Paardjes! Ik heb lekker eten!”. Volgens mij was het weekend hem teveel geworden. Bedankt amicae et amici voor dit mooie weekend!