Harry Potter marathon

Tijdens het weekend van 9 en 10 februari vond er een heuse Harry Potter marathon plaats, inclusief slaapfeestje en spelletjes! 8 films, 19 uur en 40 minuten kijkplezier. Wat een bijzondere gebeurtenis toch om drie kneutertjes voor uw ogen te zien opgroeien in drie volwassenen, die niet meer echt doorkunnen voor de leeftijd die ze proberen neer te zetten.

Romantiek, intrige, draken en een ware antagonist, kortom een succesverhaal. Onder de kijkers waren zelfs enkele Harry Potter-maagden, die helaas wel de ene spoiler na de andere om hun oren kregen. Zo zei een Amica aan het begin van film 3 dat ze de film nooit zo leuk vond omdat ze een trauma had aan de Weerwolf. Naast het feit dat deze Amica dus nooit echt heeft kunnen genieten van de beste verfilming van de serie, wisten deze onwetenden nu ook meteen wat hun te wachten stond. Uiteindelijk hebben ze gelukkig toch de marathon kunnen doorstaan. Ik vermoed wel dat ze het zonder de spelletjes al eerder had opgegeven, maar gezien er zo’n elke vijf minuten wel een reden was om te drinken was het toch goed vol te houden. En anders nam een enkeling wel even een pauze om te genieten van het Olympische schaatsen. Uiteraard is zo’n marathon ook het perfecte moment om te bespreken wie nou die beste Professor Dumbledore (Perkamentus) is, waar ieder met gezond verstand toch voor Richard Harris zal kiezen. Wat u verder toch ook nog echt moet weten is dat Professor Umbridge (Omber) zeker gemener is dan Voldemort, maar de meest schokkende onthulling was dat Professor Trelawney (Zwamdrift) gespeeld wordt door Emma Thompson. Tot slot hier nog enkele citaten die helaas die films niet hebben gehaald:

“Do you remember me telling you we are practicing non-verbal spells, Potter?” “Yes,” said Harry stiffly. “Yes, sir.” “There’s no need to call me ‘sir,’ Professor.” The words had escaped him before he knew what he was saying.

— Harry Potter and the Half-Blood Prince

“This is your copy of Advanced Potion-Making, is it, Potter?”

“Yes,” said Harry firmly.

“Then why,” asked Snape, “does it have the name ‘Roonil Wazlib’ written inside the front cover?”

Harry’s heart missed a beat. “That’s my nickname,” he said.

― Harry Potter and the Half-Blood Prince

“No, thanks,” said Harry. “The toilet’s never had anything as horrible as your head down it— it might be sick.” Then he ran, before Dudley could work out what he’d said.

― Harry Potter and the Sorcerer’s Stone

“Just because you have the emotional range of a teaspoon doesn’t mean we all have!”

― Hermione Granger, Harry Potter and the Order of the Phoenix

“Listening to the news! Again?”

“Well, it changes every day, you see,” said Harry.

― Harry Potter and the Order of the Phoenix