Gesponsorde post van overstappen.nl (deel 1 van 2)

Autoverzekering voor jongeren bijna onbetaalbaar

Jongeren, dus ook studenten, betalen veel meer voor hun autoverzekering dan oudere bestuurders. Ook de onderlinge verschillen tussen type auto zijn erg groot te noemen. Zo is bijvoorbeeld een autoverzekering voor een Volkswagen Polo tot wel 350 euro duurder dan een gemiddelde autoverzekering.

De cijfers

In 2017 betaalden jongeren tot en met 24 jaar gemiddeld net geen 900 euro aan hun premie. Voor een wat luxere auto als een Audi A3 steeg dit bedrag al snel tot boven de 1250 euro per jaar. De minst dure auto’s (zoals een Ford Ka of Peugeot 107) waren verzekerd voor 690 euro. Dit is een prijsverschil van meer dan 560 euro. De prijsverschillen komen door een aantal zaken zoals leeftijd en gewicht van de auto en het vermogen.

Utrechtse studenten relatief vaak een rijbewijs

Studenten in Utrecht hebben in vergelijking met andere studentensteden in Nederland relatief vaak een rijbewijs behaald. Koploper hierin is Nijmegen, waar iets meer dan 67% van de studenten tot 30 jaar een rijbewijs bezit. In Utrecht ligt dit percentage op 63%. In Utrecht is het autobezit echter wel een stuk lager dan gemiddeld in andere studentensteden. De verwachting is dat dit komt omdat alle faciliteiten goed te bereiken zijn zowel met OV als fiets en dat er weinig betaalbare parkeerplekken te vinden zijn in de stad. Net geen 4,5% van de studenten heeft een auto op zijn of haar eigen naam geregistreerd staan. Dit percentage is op het platteland een stuk hoger wat ook wel logisch is vanwege het gebrek aan OV en de langere afstand tussen de verschillende faciliteiten.

Autoverzekering vergelijken

Voor de studenten die een eigen auto bezitten: het is mogelijk om honderden euro’s per jaar te besparen door een andere autoverzekering te kiezen. Met behulp van dé autoverzekeringswebsite van Nederland, Autoverzekering.nl, is vergelijken super eenvoudig. Binnen een aantal klikken kan je jouw autoverzekering vergelijken en direct zien hoeveel geld je kunt besparen. Afhankelijk van de leeftijd van de auto wordt er een andere verzekering aanbevolen. De verschillende dekkingen van je autoverzekering hebben heel andere kenmerken over wanneer iets vergoed wordt, lees hier meer over op de website!