E-sportactiviteit

Normaalgesproken organiseert de Axie een sportactiviteit maar die kon, om bekende redenen, helaas niet doorgaan. Gelukkig is er dan nog een minstens net zo leuk alternatief: online spelletjes met elkaar doen. Er was keuze uit twee activiteiten, er was een online escaperoom waarbij je in een groepje van ongeveer zes man allerlei puzzels op moest lossen en tegen de andere groepjes de strijd aanging. Daarnaast kon je in een groepje Jackbox spelen, wat veel hilariteit heeft opgeleverd. Zowel voor de puzzelaars en de gezelschapsdieren onder ons was er genoeg te doen.

Zelf heb ik gekozen om mee te doen met de online escaperoom. We konden allemaal achter onze laptop op dezelfde site tegelijkertijd bezig. Eerst begon het met een wat droge cijferpuzzel dit was als een soort sollicitatie om te kunnen beginnen. Het verhaal achter de escaperoom was als volgt, verschillende musea in Nederland hadden beveiligingslekken, deze moesten wij opsporen als ethische hacker. Vaak waren er drie musea waar we tegelijk in konden gaan en opdrachten moesten uitvoeren, we splitsten ons telkens op voor maximale efficiëntie. De puzzels varieerden van het omzetten van binaire code naar normale taal tot het vinden van de naam van een missend hoofd op een schilderij.

Zelf ik heb ik wel een aantal keer een ‘normale’ escaperoom gedaan en die heb ik echt heel anders ervaren. Natuurlijk kan daar wat meer sfeer worden gecreëerd omdat je daadwerkelijk zit opgesloten in een ruimte en er geluidseffecten, verborgen ruimtes en rookmachines mogelijk zijn maar toch deed deze versie niet af aan het concept van een escaperoom. Ik wist af en toe niet zo goed waar ik moest zoeken en dat kwam omdat ik het hele internet tot m’n beschikking had. Zo vulde ik adressen op Google Maps in om te kijken wat voor gebouw er op die locatie stond terwijl dat gewoon het antwoord al was.

Uiteindelijk is onze opsplit-strategie de winnende strategie gebleken, we waren namelijk net vijf minuten klaar voor het groepje dat tweede werd. Al met al heb ik een hele leuke avond gehad en zou ik zo nog een keer een online escaperoom spelen! – David