Diesweek der VGSU

Om de 68e verjaardag van de VGSU te vieren was er een week vol activiteiten, met als afsluiting de Dies Natalis!

Opening Diesweek

Maandagavond werd in het centrum van Utrecht bij een heuse cocktailbar de diesweek geopend. Amice Bouwman, oudlid uit 1966 en praeses in 1969, vertelde over hoe het er in zijn tijd aan toe ging bij de VGSU. Hoewel er enkele verschillen waren, was het fijn om te merken dat de VGSU van nu toch op die van toen lijkt. Hierna opende meneer de praeses per hamerslag de diesweek. Amice Bouwman en amica Smits (diens vrouw) bleven nog geruime tijd borrelen samen met een groot aantal leden. Al met al een bijzonder geslaagde avond en een mooie start van de week.

Dinsdag: zwemmen en stappen

Dinsdagmiddag is er een groep enthousiaste leden in de trein gestapt richting Deventer, om daar het zwembad een middag onveilig te maken. Het was net weer een kinderfeestje, inclusief opstoppingen in de glijbaan en patat. Gelukkig hadden we premium toegang en konden we tussen al het spelen door uitrusten in de sauna of het bubbelbad. Het was een leuke manier om even bij te komen van ons drukke studentenbestaan en natuurlijk om ons lekker even uit te leven. Na de bijbelstudie ‘s avonds ging een deel van de leden naar de Poema in de binnenstad van Utrecht. Het was een avondje stappen met drankjes en dansjes, want ook daar is de VGSU goed in!

Bootje varen

In de diesweek van dit jaar hadden we natuurlijk enorm geluk met het weer, en wat is er dan leuker dan bootje varen? Precies, en daarom zijn we dat op woensdag ook gaan doen! We zaten met zo’n veertig man op een grote borrelboot en we hebben over de grachten van Utrecht gevaren. Terwijl we genoten van het zonnetje en ons drankje en de mensen die  jaloers vanaf de werf naar ons keken, voeren we langs alle bekende plekjes van Utrecht. Na dit heerlijke tochtje bleef de zon schijnen en hebben we nog lekker nageborreld in het park.

 

 

Diesreceptie

Op woensdagavond mocht het bestuur enkele leden en externen ontvangen die waren uitgenodigd om de VGSU te feliciteren. Dit gebeurde op de diesreceptie ter Sociëteit, waar de gasten konden genieten van een kopje koffie en een lekker stukje taart en natuurlijk van een lekker biertje en glaasje port. Door middel van speeches, gehouden voor het bestuur, werd de VGSU gefeliciteerd door verschillende oud-besturen, die de VGSU rijk is, disputen en bestuurders van onze broederverenigingen in Utrecht. Ondertussen werd er jacht gemaakt op verschillende verenigingsattributen, maar gelukkig waren er een aantal sterke eerstejaars mannen aanwezig om dit alles met man en macht te beschermen.

Blacklight feestje

Na de diesreceptie werd de sociëteit omgetoverd tot een waar blacklight festijn. Langzaam maar zeker druppelde iedereen binnen in witte t-shirts. Met de neonverf werden de mooiste kunstwerken gemaakt op de t-shirts, broeken, armen, gezichten en zelfs haren. Toen iedereen mooi gekleurd was, kon het feestje beginnen!

[su_slider source=”media: 1861,1860,1859″ pages=”no”]

Buiten spelen

Donderdagmiddag was het eigenlijk te warm om iets te doen. Gelukkig had het bestuur daar iets op gevonden. Op een groot grasveld in de Ruigenhoekse polder verzamelden een groot aantal leden zich om daar de middag door te brengen. Met kleedjes, biertjes, zakken chips en andere dingen die nodig zijn om goed te chillen kwamen ze aanfietsen. Het bestuur regelde de verkoeling. Al voor dat er mensen waren was het bestuur al ter plaatse om voorbereidingen te treffen, met een echte levende sjoelbaan als resultaat. Hierdoor konden alle leden die het iets te warm kregen een paar keer over de baan roetsjen, in zwembanden als sjoelstenen, om af te koelen. Het bleek moeilijker dan gedacht om ook daadwerkelijk het einde van de baan te halen, en zo punten te verdienen, maar dat mocht de pret niet drukken.

[su_slider source=”media: 1863,1862,1864″ title=”no” pages=”no”]

Vooravond

Donderdagavond kregen familieleden de kans om een kijkje in de vereniging te hebben tijdens de vooravond. In een school in Utrecht werden ouders, broertjes en zusjes verwelkomt. Aan de hand van de drie pijlers van de VGSU kon men kennis maken met hoe het er aan toe gaat in de VGSU. We begonnen met een sing in. Daarna was het tijd voor het bestuur om zich voor te zitten, waarna er een Huishoudelijke Vergadering werd nagespeeld. Er werd een mooie discussie gevoerd, waarin ouders probeerden te voorkomen dat zij voortaan de contributie van hun kinderen mochten betalen. Het laatste deel bestond uit een cantus en een quiz, die de studentikoze en academische pijler weergaven. De vooravond werd zoals gebruikelijk afgesloten in soos met een goede borrel waar familieleden ook aanwezig mochten zijn.

 

Dies

Aan al het mooie komt een einde, en zo ook aan de Diesweek. Het mooie aan de diesweek is echter dat het hoogtepunt pas op het einde is. Nadat we dus allemaal in de sfeer waren gekomen wat betreft feestjes en een mooi kleurtje hadden gekregen, sommigen iets roder dan anderen, was het dan zover, de Dies Natalis. Terwijl het weer ons nog steeds niet in de steek had gelaten, vertrokken we rond een uurtje of drie naar de locatie. Hier konden we in de tuin genieten van een kopje koffie met een echt VGSU-gebakje. Ook was er tijd voor een verfrissend drankje terwijl er ondertussen een echt live-bandje de achtergrondmuziek verzorgde. Uiteindelijk was het dan toch echt tijd voor het diner en dat was een feestje.

[su_quote cite=”Menno Heijnen”]De dies is echt het allermooiste feestje van het jaar! Niet alleen omdat we de verjaardag van de VGSU vieren. Iedereen ziet er gewoon netjes uit, de sfeer is goed en het eten is altijd fantastisch.[/su_quote]

Er waren meer dan drie gangen, en tijdens het eten konden we luisteren naar de speeches van amicale verenigingen die uitgenodigd waren, die vervolgens de grond in werden geboord door tegenspeeches van VGSU’ers. Na afloop konden we alles weer even laten zakken onder het genot van een kopje koffie en een sigaartje, maar toen was het toch echt tijd voor het volgende feestje. Met de bus vertrokken we weer naar ons mooie stadsie, waar het tijd was voor de afterparty! Een heerlijk feestje als waardige afsluiting van een awesome Dies(week).