Cultuuravond

Ondanks alle versoepelingen die we in het vooruitzicht hebben zijn momenteel nog alle activiteiten online. Zo ook de cultuuravond van afgelopen donderdag. Naar het idee van het televisieprogramma Even tot Hier, speelden we via zoom een quiz over allerlei aan cultuur gerelateerde onderwerpen. Veelal in kleine groepjes, en sommigen alleen, verscheen iedereen binnen het VSGU-kwartier online. Ieder groepje moest een rood, een groen en een blauw voorwerp binnen handbereik hebben. Zo verschenen er bijvoorbeeld een groen pauwenkussen, een blauwe sok en een half afgekloven trosje rode druiven. Iedere vraag had drie antwoordmogelijkheden die correspondeerden met één van deze kleuren. Eén van de vragen was bijvoorbeeld:

Tivoli Vredenburg is een groot en bekend gebouw in Utrecht. Het kent echter een lange geschiedenis in Utrecht met verschillende onderkomens. Tivoli heeft nooit gezeten in een voormalig …

  • Rood: Een klooster,
  • Groen: Een vakbondshuis,
  • Blauw: Een winkelpand.

Waarna het scherm zich vulde met allerlei gekleurde voorwerpen. Zodat we allerlei dingen geleerd hebben over Nederlandse steden, de Nederlandse muziek, de Nederlandse kunst en de dingen die Nederland vormde. Twee toegewijde leden hielden keurig bij wat iedereen antwoorde. Aan het eind van de avond, na 32 vragen, bleek een spontaan geïntroduceerde bonusvraag doorslaggevend te zijn. Hoewel het me pijn doet om te zeggen, was het meedoen belangrijker dan winnen. Het was vooral een gezellige en leerzame avond.

-Leon