Brusjesactiviteit

Vorige week donderdag was het tijd voor de brusjesactiviteit. Dit was de activiteit waarbij VGSU-leden hun broertjes en zusjes, ofwel brusjes, mee mochten nemen. Oudere broers en/of zussen waren natuurlijk ook welkom.

De activiteit begon met het eten, dat plaatsvond op verschillende kasten (verenigingshuizen). Voor sommige leden was het nog vrij moeilijk om hun broertje of zusje daar te krijgen, vanwege de grote onbekende stad. Na een lekkere maaltijd en goed gevulde buiken kon er nog een klein spelletje worden gespeeld. Na de afwas gedaan hadden en wat koffie of thee achter de kiezen hadden, konden we naar de brusjesactiviteit gaan fietsen.

De reis bracht ons naar Obezi, waar een aantal pooltafels waren afgehuurd. Er kon voor een anderhalf uur heerlijk geklets en/of gepoold worden. Hier en daar werd het poolen behoorlijk fanatiek, er moest natuurlijk gewonnen worden. Andere hadden de voorkeur om toe te kijken en te supporten.

Na het poolen was het nog maar een klein stukje fietsen naar de sociƫteit. Hier werd nog nagepraat onder het genot van een biertje of een colaatje. Voor veel brusjes was het toen al bijna weer tijd om te vertrekken, al zijn er ook nog een paar gebleven die tot in de vroege uurtjes gezellig doorgingen. Kortom, het was een geslaagde avond waar de VGSU kennis mocht maken met de brusjes en de brusjes met de VGSU.