Broertjes- en zusjesactiviteit

Kindvriendelijke VGSU

Afgelopen 25 Februari was het de avond om weer, voor het eerst in 3 jaar, uw broertjes en zusjes mee te nemen naar de vereniging. Na enig gedoe met oppompen van banden en achteropjes kon om half zeven de maaltijd van start gaan in kerk Noord-West. Hier had de maaltijdcie gezorgd voor een kindvriendelijke maaltijd. Tijdens het eten was er ruimte voor gênante verhalen die de leden en hun brusjes hadden meegemaakt. Zo vertelde broertje van der Lugt jr jr jr hoe meneer de praeses ondergetekende in een vlaag van zelfoverschatting bewerkte met een tondeuse; en hoorden we hoe amice Verburg poseerde in het turnpakje van zijn zus en nog tal van andere verhalen over krabbende zusjes en opgesloten broertjes.

Na het eten

Kort na het eten was het tijd voor een vierkamp onder leiding van het bestuur. Het eerste spel was ‘’levend memory’’ wat werd tot een soort ongemakkelijkheidsdans. Ook werd Pictionary gespeeld waarbij de conclusie werd getrokken dat een kroket of een professor tekenen een stuk moeilijker is dan het lijkt. Overigens hoe door mijn tegenstanders het woord hypotheekrenteaftrek wel goed werd getekend is mij nog steeds een raadsel. Daarnaast was er ook een ronde van doorfluistertje waarbij liedjes uit de oude doos doorgegeven moesten worden. Helaas was er tegen het eind vaak niet meer dan twee regels van het Peppi en Kokki intro of een K3 nummer over. Tot slot was er nog een spel waarbij de ene groep in een cirkel ging staan met de handen in elkaar en de andere groep de kring zoveel mogelijk in de knoop moest brengen. Echter toen de amici Muis en Vogelaar een broertje van der Lugt een salto lieten maken werd onze kring tot een gordiaanse knoop. Voor verdere illustratie van de bovengenoemde spellen verwijs ik u naar de foto’s.

Na een boel hilariteit en een koffiepauze met extra lekkere koekjes was het tijd voor het eindspel. In deze beslissende estafette vochtten de leden samen met hun broertjes en zusjes in een viertal onderdelen om een felbegeerde prijs (een zak snoep). Het spel bestond uit een mooie mix van haasje over, dingen doorgeven met een wasknijper in je mond en over de rest van je teamleden naar de overkant lopen. Oftewel, voor ieder wat wils.

Soos!

Om de avond af te sluiten werden alle broertjes en zusjes meegenomen naar de sociëteit waar naast het gebruikelijke bier ook cola en familiefoto’s op het programma stonden. Kortom een geslaagde avond waarin de broertjes en zusjes een kijkje kregen bij de gemiddelde VGSU-avond en waar de rest van de leden te zien en horen kregen hoe het er in sommige gezinnen onderling aan toe gaat.