Bezinningsweekend

Gezien het grote succes van het bezinningsweekend vorig jaar, kon een goed vervolg op deze kersverse activiteit in 2017 niet uitblijven. Dit keer vond het weekend plaats op de accommodatie Katteveld in het dorpje Werkhoven, liggend onder de rook van het mooie Utrecht.

Vrijdag

Nadat iedereen ’s avonds rustig binnengedruppeld was, werden we hartelijk welkom geheten door de Bezinningsweekendcommissie. Dat de commissie geen half werk had afgeleverd, bleek wel uit het goed gevulde programma. We hoefden daarom ook niet lang te wachten, want het volgende punt op de agenda was een lezing van Jakob van Bruggen, over de brief van Jacobus. Na de lezing en een korte pauze met een bakkie koffie, was het tijd voor de vragen. Uit het spervuur wat daarna volgde, bleek weer eens dat VGSU’ers niet bang zijn om vragen te stellen. Als studenten ergens goed in zijn naast ‘leergierig’ zijn, is het wel chillen. Laat dat nou het programmapunt geweest zijn voor de rest van de avond. Het werd uiteindelijk een waar spelletjesfestijn. Het varieerde van geconcentreerd pokeren en klaverjassen tot Jungle Speed op een niet eerder vertoonde agressieve wijze. Op dit laatste zal later op worden teruggekomen.

Zaterdag

Na een verbazend goede nacht slaap en een lekker ontbijtje, was het tijd om de zaterdag te openen onder het genot van wat muziek. Verder bestond de ochtend uit twee rondes van workshops, waarbij gekozen kon worden uit een zestal activiteiten. Zo was er de mogelijkheid gedetineerden kaarten te schrijven; te discussiëren over thema’s zoals gebedsgenezing en onrecht, of simpelweg gewoon lekker te knutselen. Een aantal mensen bleken nog wel moeite te hebben met het schrijven in Hindu voor Hindoestaanse gedetineerden, aangezien dat schrift echt onmogelijk is. Na de lunch was er een Sing-in, onder begeleiding van vocaal en muzikaal aangelegde amicae en amicique. De VGSU barst werkelijk van het talent. Na de Sing-in was er een plenaire Bijbelstudie, waarbij fanatiek werd gesproken over het thema van het weekend: Jacobus. Ondertussen was de avond aangebroken, en was het tijd voor het avondeten. De maaltijd veranderde uiteindelijk in een soort verkapte maar hilarische mini-vergadering, waarin uiteindelijk werd besloten om Jungle Speed te verbieden voor de rest van het weekend. De avond werd vervolgd met het kijken van een documentaire; een stukje cabaret en daarnaast zeeën van tijd om te chillen (zonder krijsende Jungle Speed-spelers)

Zondag

Ondertussen was het alweer zondag en dat betekende dat het tijd was voor de kerk. De verbaasde gezichten bij de Werkhovenaren die de twee keer zo volle plaatselijke Hervormde Gemeente binnenkwamen waren hilarisch. Na wat cake en koffie op de accommodatie, was het helaas tijd om het weekend alweer af te sluiten. De sing-in van zaterdag werd opgevolgd door een passende sing-out, waarbij de stembanden nogmaals op de proef gesteld konden worden. Hierna kwam er echt een einde aan het weekend. Binnen een mum van tijd was Katteveld spik en span, en vertrokken we met z’n allen weer naar ons geliefde Utrecht.