Amicaal Weekend VGSU – VGSL

Van 23 tot en met 25 maart vond het amicale weekend samen met de VGSL plaats. Drie dagen lang mochten we genieten van elkaar en een overvol programma, onder het thema “Lam in de wei”. Het was immers bijna lente en de lentekriebels zorgden voor een sterk verlangen om de banden met onze geliefde zusters uit leiden weer eens aan te halen.

Het weekend begon met een maaltijd op de grootste kast die de VGSU rijk is. Hier kon iedereen wennen aan elkaar en zich voorbereiden op het feest die avond door een goede bodem te leggen. Na uitgebreid gegeten te hebben was het al vrij snel tijd voor het feest. Daar hebben we de hele nacht geborreld, gepraat en gedanst, en dat was goed.

Op zaterdag was het eerste programmapunt een stadsspel. Een voor een kwamen de deelnemers aan op het domplein. De een met nog kleinere oogjes dan de ander. Maar de lichte brakheid mocht de pret niet onderdrukken want met een lijst vol opdrachten vertrokken drie groepen de stad in om daar de boel op zijn kop te zetten. Leden hebben oude oma’s versierd, zijn in kinderwagens gaan zitten en hebben koprollen gedaan in de action. Alle drie de groepen waren enorm fanatiek, en met een nipte voorsprong was er uiteindelijk een winnaar.

Na afloop van de activiteit begonnen de maagjes alweer te knorren en moest er wederom een goede bodem gelegd worden voor de borrel van die avond. Er was geen betere plek om dit te doen dan bij de enige echte mr. Jack’s. Schotels vol vlees en friet verschenen op tafel met veelal als bijgerecht een pul bier. Een enkeling had wat moeite met het leeg eten van zijn bord, maar dat was mr. Jack’s wel gewend.

De rest van de avond werd er geborreld op de ivoordreef. Hier werden ervaringen gewisseld over de bizarre dingen die iedereen had gedaan in de stad. Omdat er op de ivoordreef een heel aantal VGSU huizen zijn was het al vrij snel lekker druk. De avond was mooi en lang en na allemaal lekker geslapen te hebben was het zondag toch echt weer tijd om naar huis te gaan. Voor de VGSL dan, bedankt Leiden!